Skip to content

Anna Unnerud Björsland

Web & E-commerce Consultant
Om jag skulle beskriva mig själv skulle jag säga: fyndig, kreativ och envis (mycket bra egenskaper att ha i mitt arbete - but more about that later). När det kommer till vad andra beskriver mig som, så tror och hoppas jag att folk beskriver mig som rolig, driven och kvick. Jag växte upp i Borlänge, men idag bor jag i Stockholm med sambo Sebastian och dottern Bea (cliff hanger: läs vidare för att få reda på bakgrunden till min dotters namn).

Jobbmässigt då? Senast kommer jag från en roll som Digital Business Developer / Tech Lead hos Mini Rodini. Hos Mini Rodini var jag projektledare och kravställare mot utvecklare och externa leverantörer samt superuser i vårt CMS. Tidigare har jag varit Digital Content Manager på Studentkortet, webbredaktör och marknadsassistent på en start-up, och har även varit med i ett stort sajtprojekt med en ny plattform för Fenix Outdoor. I och med det arbetet så blev jag även super-user på den nya plattformen och blev mer och mer tekniskt involverad både i sajt- och PIM-projekt men fick också börja projektleda SEM/SEO-projekt.

Trots att jag jobbat med olika saker gör jag inget av det som jag trodde att jag skulle jobba med när jag var liten. Då ville jag bli veterinär. Sen ville jag bli författare. Sen lärare, sen rättsläkare, sen lastbilschaufför, sen chef, sen Eurojack-pott vinnare. Min historielärare hade förhoppningar om att jag skulle bli filosof också - vem vet, jag är fortfarande ung. På Aimfor däremot jobbar jag med webb- och tech!

I övrigt är jag besatt av hundar men det finns nog inga djur som jag inte gillar (kanske ormar men har kanske inte heller träffat rätt orm). Jag kan identifiera 95% av alla hundraser jag ser. Jag kan också ge kvalificerade gissningar på blandraser - testa mig!

Fun facts om mig

  • Jag älskar bearnaisesås så mycket att jag döpte min dotter till Bea.
  • Jag kan vara Sveriges enda vegan med jägarexamen.
  • Har fått höra att jag har “internets bästa gif- och memegame”.
  • Jag är en mästare på multi-tasking! Min hjärna har alltid minst tre tankar igång.
Martin ljusare-1