Skip to content

Johan Vesterlund

People & Culture Manager
Jag heter Johan men går också under “han den där långa”. Från min dialekt går det att avslöja att jag är från Norrbotten, eller Tvärån utanför Piteå för att vara mer exakt. Innan jag flyttade till Stockholm hann jag även bo i Umeå ett par år där jag pluggade på universitetet, och på mitt diplom står det beteendevetare. Det blev beteendevetenskap då jag alltid haft ett stort intresse för människor och ledarskap. HR kändes som en perfect match, och jag har jobbat brett inom området sedan dess.

Min senaste roll var på Apotek Hjärtat, där jag spenderade många år. Jag jobbade både med rekrytering och employer branding men även alla andra delar inom HR. Mitt största fokus låg på att bygga upp och stötta den organisationen som drev bolagets E-handel.

När jag kom i kontakt med Aimfor skedde det via AW and Friends som var ett nätverk av spännande personer som hölls av Annelie, som är grundare av Aimfor. Första gången jag träffade Annelie var dock redan på 90-talet på buggtävling (kan tyvärr inte dansa längre)! Efter buggen höll vi kontakten och vi har hela tiden bollat vad som skett i bolaget. Tids nog blev tajmingen perfekt för oss båda, och då hoppade jag på rollen som People and Culture Manager på företaget.

Min roll som People and Culture Manager är att hjälpa till att rekrytera fler grymma personer som kan hjälpa våra kunder. Det är alltid en utmaning att växa som företag. Min roll är att stötta teamet så detta blir en kul och utvecklande resa. När människor trivs brukar resultatet bli kanon!

När jag inte jobbar försöker jag att spela tennis så ofta jag kan. Skidåkning är också en passion, och jag klämmer även in en och annan golfrunda då och då. Men låt er inte luras av min aktiva image; chips är det bästa jag vet! Om jag bara hade fått välja en enda sak att äta resten av livet hade det 100% varit chips.

Fun facts om mig

  • Jag älskar skidåkning och min favorit-afterski är La Folie Douce i Val Thorens.
  • På högstadiet vann jag kommunmästerskapet i matematik, men efter det gick jag all in på samhällskunskap och beteendevetenskapen.
  • Fick 30 chipspåsar i 30-årspresent av mina närmsta vänner
  • Min äldsta kompis sa en gång att jag inte har så mycket naturlig talang för saker, men att de flesta tycker om mig. Så sök gärna upp mig när det är dags för mingel!
Martin ljusare-1