Skip to content

Linda Holmqvist

Marketing Technology & Analytics Specialist
Jag har ett stort intresse för renovering och inredning, så mycket tid går åt till att komma på nya renoveringsprojekt antingen hemma eller på landstället. Jag har under pandemin även fått ett stort intresse för golf, så jag tillbringar även mycket tid på golfbanan. Om jag skulle beskriva mig själv skulle jag säga omtänksam, nyfiken och lugn (jag är dock väldigt rastlös, att ligga still i en solstol en hel dag är inget för mig). Jag är från Norrtälje men bor nu i Stockholm med min sambo och vår hund.

Min roll på Aimfor fokuserar på implementering och analys, samt webb, seo, content och ux. Mitt intresse för webb började redan under gymnasietiden, så jag valde att utbilda mig inom interaktionsdesign och sedan webbutveckling. Jag har även läst en utbildning inom test och kvalitetssäkring och just nu läser jag en kurs på Berghs inom Gränssnittsdesign/UX.

Efter examen började jag på en resebyrå som grafisk designer och webbansvarig, vilket innebar att jag gjorde allt från print i form av annonser/kataloger till att sköta hemsidan. Efter cirka två år bytte jag jobb till ett företag som jobbar med fordonsbelysning där jag ansvarade för e-handeln och en stor del var att göra en migrering från deras hemsida som var byggt i affärssystemet till Magento. Efter det har jag jobbat på andra bolag som också använt sig av Magento, så har du en fråga om Magento har jag troligen svaret!

Jag kommer senast från en ganska bred roll på Byggmax. Jag gjorde allt från PIM-relaterade saker, kampanjer, skapa content och bygga sidor till att skriva kravspecar till utvecklarna. Jag arbetade helt enkelt men det mesta som rör en e-handel.

När jag var liten ville jag bli fotograf och journalist. De höll i sig länge, faktiskt så långt att jag sökte till journalisthögskolan och en fotoskola, men då hade intresset för webben kommit så jag bytte spår - och tur var det!

Fun facts om mig

  • Jag älskar listor, jag planerar allt oavsett om de är privat eller jobb.
  • Jag kan ibland prata i sömnen, så andra inte vet om jag är vaken eller sover.
  • Det värsta jag vet är ormar, och då pratar vi inte om att de bara är lite obehagliga. Har flertal gånger slängt iväg mobilen för att de kommit upp en orm i något flöde! Jag har försökt bota rädslan för ormar, men inte lyckats ännu.
  • Jag gillar att lära mig nya saker, sitter jag med samma sak för länge finns risk att jag blir uttråkad.
Martin ljusare-1