Skip to content

Marcus Sjölin

Web & E-commerce Manager

Jag har en bakgrund på eWork och Svensk Fastighetsförmedling där jag innehaft lite olika roller, den röda tråden har varit webbutveckling, SEO och leadsgenerering. När jag var liten ville jag emellertid bli fotbollsproffs, jag brinner för Djurgården och följer deras matcher slaviskt. Min senaste roll var som digital tillväxtansvarig som innebar att jag fick jag ta ett helhetsgrepp kring vår digitala närvaro, utbilda mig till certifierad CRO-expert via Conversionista och parallellt sätta upp vårt eget experimentprogram.

På Aimfor jobbar jag som Web & E-commerce Manager och jag har stora förhoppningar att fortsätta utvecklas, bla genom att lära mig mer om olika verktyg och plattformar. Jag drivs också av tanken på att kombinera det digitala med det kommersiella och kommunikativa – och såklart att ha kul tillsammans med mina nya kollegor.

Ett projekt som legat mig varmt och hjärtat på mitt förra jobb är det SEO-fokuserade innehållsarbete som jag initierade och drev i fem år där inriktningen var att producera affärsrelaterat och evergreen-content baserat på sökordsanalyser och som framgångsrikt ökade den organiska trafiken och konverteringarna.

På fritiden ägnar jag mig åt träning i olika former.  Jag tycker om att komma ut i naturen och känna på friluftslivet. Om jag fick beskriva mig själv skulle jag säga betänksam, nyfiken och trygg. Mina vänner skulle å andra sidan säga lugn, vänlig och att jag har snyggt hår. Just det, jag har ett kul favoritcitat kopplat till det.
“Who run the world? Curls ➰”. 

Favoritmat? Allt som innehåller korv. Typ. 

Marcus Sjölin - Aimfor

Fun facts om mig

  • Var dykare i lumpen
  • Vandrat i Nepal
  • När min sambo är borta äter jag godis till middag
  • Superkraft: Jag är mer en generalist än en specialist
DSC_9714-lres
”It seems to me that the natural world is the greatest source of excitement; the greatest source of visual beauty; the greatest source of intellectual interest. It is the greatest source of so much in life that makes life worth living.”
David AttenboroughNatural Historian