Skip to content

Rosanna Singh

SEM Specialist
Jag är Stockholmare i grunden, men under mina år på universitet kallade jag Karlstad för mitt hem. Utbildningen blev civilekonomi men karriären svängde åt sökoptimering. Jag hade dock planer på att att bli hockeyproffs ett tag i min ungdom. Har kanske inte helt lagt ned den drömmen… Henke Lundqvist får passa sig!

Folk brukar beskriva mig som ärlig, rak på sak, beslutsam, och väldigt sarkastisk. Jag? Sarkastisk? Vet inte vad de pratar om. När ni inte hittar mig på Aimfor med en kopp kaffe i handen, kan det hända att ni hittar mig strosandes någonstans på Stockholms promenadstråk. Vad som spelas i mina hörlurar? Gärna indie, pop, eller 60-talsmusik.

På Aimfor är min roll SEM-Specialist. Jag levererar alltså grymma resultat till våra kunder via Google-annonser! Min senaste roll var på ett företag som hette DanAds, där var jag också SEM-Specialist med en kundbas som främst bestod av små till medelstora e-handlare. Målet är alltid att vara så kostnadseffektiv som möjligt i mitt arbete. Till exempel jobbade jag med ett projekt internt på DanAds där målet var att sänka CPC från Google-annonser. Jag tog därför fram idén att skapa en blogg på hemsidan och styra annonstrafiken till blogginläggen istället för till startsidan, för att få en lägre klickkostnad. Häftigt att se vilka resultat det gav!
Rosanna Singh | SEM Specialist | Aimfor

Fun facts om mig

  • Jag älskar att umgås med mig själv. Kan vara ensam i fyra dagar och tycka det är hur trevligt som helst. Hybris? Kanske. Mina kompisar tycker jag är jättekonstig i alla fall.
  • Ville bli läkare fram tills jag var 15 år, ungefär i samma ålder som jag insåg att jag nog har smått bakteriefobi.
  • Jag har kollat om mina favoritserier säkert sju gånger. Väljer 9 av 10 gånger en serier jag redan har sett framför en ny. Inser i skrivande stund att jag måste börja göra något vettigare med min tid.
  • Har alltid sagt att min största talang är att jag kan googla fram exakt allt. Passande nog slutade det med att mitt yrke faktiskt blev specialist inom Google-annonsering. Så om någon behöver stalkingtips, fråga mig!
Martin ljusare-1
”It seems to me that the natural world is the greatest source of excitement; the greatest source of visual beauty; the greatest source of intellectual interest. It is the greatest source of so much in life that makes life worth living.”
David AttenboroughNatural Historian