Skip to content

KASPER BENGTSSON

Digital Content Designer

 

Jag kommer ursprungligen från Malmö där jag som liten hade jag en dröm om att bli stadsarkitekt för Malmö Stad, detta eftersom jag ville att Malmö skulle bli en ny världsmetropol och växa sig större och mäktigare än Stockholm. Även om jag inte blev arkitekt älskar jag att strosa runt i nya miljöer, med musik i hörlurarna, och utforska nya platser.

Jag pluggade Grafisk design och Kommunikation på Linköpings universitet och kompletterade detta med studera motion creative på Hyper Island, så design, färg och form fick jag ändå jobba med i slutändan.

Efter min examen fick jag ganska snabbt jobbet som digital designer efter att frilansat en del. Jag körde sen all-in på video editor/motion designer och klippte massa film för att tillslut hamna på en mer klassisk reklambyrå. I min senaste roll var jag kreatör på en reklambyrå där jag verkligen gjorde ALLT möjligt; branding, motion design, videoredigering, grafisk design, content creation, social media manager och projektledare, både för print och digitalt. Det har gjort att jag fått en bred förståelse för design, och även om jag inte tycker allt är lika kul, är det utvecklande att få jobba med flera olika discipliner inom design.

Nu är jag på Aimfor som Digital Content Designer, vilket betyder att jag kommer skapa massa fina kreativ i alla olika former och ta fram genomtänkta strategier och koncept. Det jag ser mest fram emot är att jag kommer få skapa massa kul och engagerande content som fångar allas uppmärksamhet med ett superhärligt gäng.

Som person skulle jag säga att jag är en väldigt ärlig och generellt väldigt glad person som alltid har nära till skratt. När andra ska beskriva mig får jag be om att citera min sambo:

"De tycker du är rolig, kreativ och förstående"
– Sambon

Jag är också en sann nörd. Design är förstås mitt hjärtebarn, men förutom det har jag har både ett Playstation 5 och ett Xbox hemma. Jag nördar gärna ner mig i musik och på helgerna experimenterar jag som hobbybartender. 

Fun facts om mig

  • Jag gör en magisk köttfärssås 
  • Jag är vänsterhänt
  • Jag är halvdansk
Martin ljusare-1
”It seems to me that the natural world is the greatest source of excitement; the greatest source of visual beauty; the greatest source of intellectual interest. It is the greatest source of so much in life that makes life worth living.”
David AttenboroughNatural Historian