Skip to content
Annelie Näs 2019-okt-22 13:32:00 2 min read

Så använder du bokmärken för att effektivisera ditt arbete

För att detta ska bli så effektivt som möjligt, använder jag Chrome och Bookolio. Använder du något annat får du försöka översätta detta till den webbläsaren.

bookolio

1. Lista de tjänster du använder för alla kunder

Börja med att lista alla de generella tjänster som du använder för att jobba med respektive kund. Det skulle kunna vara exempelvis mejl, Google Drive, Asana, Google Data Studio, Google Analytics och Facebook.

2. Fundera på vad som är unikt med kunden

När du har gjort den listan som är generell för alla kunder, går du vidare till vad som är unikt för kunden. Det kan till exempel vara deras sajt och CMS-inloggning, eller annat. Skriv upp även dessa.

3. Skapa upp en bokmärkesmapp för respektive kund

När du är klar med listorna, navigerar du till Google Chrome och skapar upp en mapp för respektive kund. Utöver kunderna har jag 3 extra; en som heter General, en som heter Naes & Friends (alltså vårt bolagsnamn) och en som heter Tools.

I mappen General lägger jag länkar som mejl, projektledning och fakturering. I Naes & Friends finns exempelvis vårt intranät och vår sajt. I Tools lägger jag till exempel länkarna till verktyg som Facebook Debugger.

4. Spara alla URL:er i respektive mapp

När alla mapparna är klara navigerar jag in på alla sajter jag noterat för respektive kund i steg 1 och 2, och sparar ner dem för respektive kund. När jag är klar med det har jag alltså en mapp med kortlänkar för att starta upp jobb med respektive kund. För att detta ska bli ytterligare ett steg bättre, kan du läsa denna artikel om hur jag jobbar med att effektivisera mejlen.

5. Installera Bookolio

Om du inte har Bookolio installerat skulle jag även göra det. Då syns alla dessa mappar varje gång du öppnar en ny tab eller webbläsarfönster. Det är både smidigare, samt hjälper dig få in rutinen att använda mapparna när du navigerar mellan olika kunder.

6. Öppna en ny kund i ett klick

Varje gång du byter kund öppna ett nytt webbläsarfönster med den kundens url:er i två klick.

 

När du är klar har du två saker att starta en kund. Antigen från bookilio genom att hovra över namnet på mappen.

Eller via bokmärkesfältet genom att cmd klicka på namnet på mappen.

Lycka till!

avatar

Annelie Näs

Jag är en högenergisk rödtott (fast egentligen är jag faktiskt blond – men ingen vet det) från norra Sverige, som alltid är på språng. En typisk entreprenör med för mycket saker att göra! Eller, nej. Jag måste rätta mig själv. Mitt problem är inte att jag har för mycket att göra, det är att jag inte vill göra mindre för jag älskar allt. Det är så mycket jag tycker är kul! Däremot finns det en sak de alla har gemensamt – förändring. Mitt mål är att hjälpa så många människor och företag som möjligt att se förändringar som något roligt, snarare än skrämmande. Jag når dit genom att använda data och visa resultat för att bevisa vilken stor effekt små förändringar kan ha.